E enjte , 2 Korrik 2020

OPOZITA SHQIPTARE FITUESE ABSOLUTE E ZGJEDHJEVE

Në Republikën Veriore të Maqedonisë u mbajtën zgjedhjet presidenciale dhe rezultatet përfundimtare janë

1.Blerim Reka (i përkrahur nga ASH dhe Lëvizja Besa)- 79921 vota

2.Gordana Siljanovska Davkova(VMRO-DPMNE)- 319225 vota

3.Stevo Pendarovski(LSDM+BDI+PDSH+AtlernAtiva)- 323714 vota

Kishte një analizë interesante nga emisioni 360 Gradë nga Alsat M ku si konkluzion ishte se nëse do mbaheshin zgjedhje Parlamentare sa mandate deputetësh do fitonin secila palë :

Në njësinë 4 LSDM dhe VMRO-DPMNE do fitonin nga 10 deputet.

Në njësinë numër 3 LSDM do fitonte 9 kurse VMRO-DPMNE 11 deputet dhe

Në njesinë numër 1 LSDM do fitonte 10 deputet, VMRO-DPMNE 9 dhe opozita shqiptare 1 deputet.

Këte analizë ekzkluzivisht e zgjeruam edhe në zonat tjera duke e bërë llogartjen mbas metodës së Dhont-it dhe fituam këto rezultatete:

Njësia Blerim Reka Gordana S. Stevo P. Mandate
2 15903 vota 51647 vota 48200 vota 2  9   9
6 39170 vota 19053 vota 33735 vota 9  4  7
5 12061 vota 49987 vota 48579 vota 2   9   9

Nga analiza e bërë del se :

-LSDM sëbashku me BDI, PDSH dhe Alterntiva do të fitonin 54 deputet

-VMRO-DPMNE do të fitonte 52 deputet

-ASH dhe Lëvizja Besa 14 deputet

Këto shifra duhet të analizohen mirë nga partitë opozitare dhe të përsëriten në zgjedhjet e ardhshme parlamentare me cka ky kombinacion do të dilte fitues .

Informohu.online

Check Also

MPB: Brenda 24 orëve janë izoluar 702 persona

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se gjatë 24 orëve të fundit në mbarë vendin …