E premte , 14 Gusht 2020

Kurti: Ideja e nxituar për Tribunal i jep më shumë kohë Serbisë, le të bëhet gjykimi në mungesë të kriminelëve

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka thënë se ideja për Tribunalin Ndërkombëtar është i ngutshëm.

“Do të kalojnë shumë vjet deri të themelohet e të nisë funksionimin. Serbia sigurohet që edhe për një dekadë s’do ta gjejë gjë. 4 vjet shkuan për Gjykatën Speciale e për këtë do të shkojnë edhe më shumë. Është vendore por ka karakterin ndërkombëtar. Kosova s’ka kohë për të humbur për vete e t’i jep kohë Serbisë. Duhet të ecim më shpejtë e Tribunali nuk është punë e shpejtë. Dëshmitarët po vdesin e ne po dobësohemi për t’i gjykuar serbët”, tha Kurti, transmeton Koha.net.

Kurti ka propozuar alternativat më të shpejta.

“Le ta mundësojmë gjykimin në mungesë të kriminelëve dhe të punojnë prokurorët tanë”, tha ai, duke shtuar se ky Tribunal i jep kohë vetëm Serbisë.

“Ky Tribunal është vonim, quhet ngutje”, tha tutje.

Kurti tha se duhet përgatitje për ta paditur Serbinë në GJND

Check Also

22 vjet nga rënia heroike e Jasharëve, sot nis Epopeja

Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare …