E enjte , 2 Korrik 2020

Ministritë nuk u përgjigjen shkresave në gjuhën shqipe

Ministria e Punëve të Brendshme dhe ajo e Mbrojtjes, shkaku i gjuhës shqipe nuk i përgjigjen deputetit Fadil Zendeli nga Lëvizja BESA.
Ligji për përdorimin e gjuhëve u miratua para afër një viti, ndërsa konstatimi i përgjithshën është se me këtë ligj është avancuar ndjeshëm përdorimi i gjuhës shqipe.
Qytetarët mund t’u drejtohen institucioneve shtetërore në gjuhën të cilën ata e flasin, ndërsa institucioni obligohet që përgjigjen ta kthejë në dy gjuhë.

Check Also

MPB: Brenda 24 orëve janë izoluar 702 persona

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se gjatë 24 orëve të fundit në mbarë vendin …