E enjte , 6 Gusht 2020

Muzeu i Krimeve kundër Njerëzimit dhe Gjenocidit 1992-1995 ,Sarajevë


Muzeu i Krimeve kundër Njerëzimit dhe Gjenocidit 1992 – 1995 u themelua në korrik 2016 si një iniciativë për të ruajtur kujtesën e të gjithë viktimave të luftës që zgjati nga 1992-1995. Themeluesit e muzeut janë vetë viktimat. Së bashku me të rinjtë ata e kanë bërë muze një realitet dhe e mbajnë atë duke punuar. Muzeu i ekspozitës përmban një larmi fotografish dhe sendesh personale që përmbajnë tregimet e viktimave të luftës. Stafi i muzeut ka dhënë maksimumin për t’i transferuar ato histori në copa të shkruara që qëndrojnë me krenari pranë secilit artikull. Për ta bërë vizitën më autentike dhe më reale, muzeu paraqet simulime të një varreze masive dhe të vetmuar. Mbajtja e kujtesës gjallë është një faktor i rëndësishëm për të shmangur genocidet dhe masakrat në të ardhmen. Historia është diçka që duhet të kujtojmë!

Muzeu i Krimeve kundër Njerëzimit dhe Gjenocidit 1992 - 1995 u themelua në korrik 2016 si një iniciativë për të ruajtur kujtesën e të gjithë viktimave të luftës që zgjati nga 1992-1995. Themeluesit e muzeut janë vetë viktimat. Së bashku me të rinjtë ata e kanë bërë muze një realitet dhe e mbajnë atë duke punuar. Muzeu i ekspozitës përmban një larmi fotografish dhe sendesh personale që përmbajnë tregimet e viktimave të luftës. Stafi i muzeut ka dhënë maksimumin për t'i transferuar ato histori në copa të shkruara që qëndrojnë me krenari pranë secilit artikull. Për ta bërë vizitën më autentike dhe më reale, muzeu paraqet simulime të një varreze masive dhe të vetmuar. Mbajtja e kujtesës gjallë është një faktor i rëndësishëm për të shmangur genocidet dhe masakrat në të ardhmen. Historia është diçka që duhet të kujtojmë!


Check Also

Shenzheni, qyteti i parë kinez që pritet të ndalojë konsumimin e qenve dhe maceve

Shenzheni pritet të bëhet qyteti i parë në Kinë që do të ndalojë konsumimin e …