E enjte , 2 Korrik 2020

Dje disa organizata maqedonase protesuan kundër dygjuhësisë në Shkup (VIDEO)

Disa organizata qytetarët mbrëmë kanë protestuar para përmendores Kërste Petkov Misirkov në Shkup përpara ASHAM-it, dhe kanë kërkuar që gjuha maqedonase të jetë gjuhë e vetme zyrtare.

Organizatorët e protestës të cilët e udhëhiqnin marshin kërkonin që të shfuqizohet Ligji i ri për gjuhët, të shikohet kushtetutshmëria e ligjit dhe kërkonin referendum për shfuqizimin e Ligjit për gjuhët. Ana Bobinkova Mijakovska tha se ata kanë protestuar përpara se të miratohet ligji, shkruan Makfax.

Check Also

MPB: Brenda 24 orëve janë izoluar 702 persona

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se gjatë 24 orëve të fundit në mbarë vendin …